La Fugasceta, è la nostra ricetta storica. Ricetta semplice ma sostanziosa. Già la Zia Maria la preparava per i pastori diretti all’alpe.
Ingredienti: farina, acqua, zucchero, olio di noci (o di semi) mele.
Mischiare la farina e l’acqua creando una pastella abbastanza densa. Pelare le mele e tagliarle a fette, incorporarle alla pastella. Mettere sul fuoco un padellino antiaderente e aggiungere un pochino di olio di noci (in alternativa olio di semi) mettere un cucchiaio di pastella nel padellino, far friggere la Fugasceta da ambo le parti fintanto che sia ben dorata. Una volta pronta adagiarla su di un piatto con della carta assorbente, spolverarla con dello zucchero semolato e servirla calda. Molto buona è anche con il miele.
Il presente sito fa uso di cookie anche di terze parti. Si rinvia all'informativa estesa per ulteriori informazioni. La prosecuzione nella navigazione comporta l'accettazione dei cookie.AccettaLeggi
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.